 |
|
 |
 |
 |
Mälestused
|
 |
 |
 |

Ikka ja alati leivast mõeldes
18.03.2019. Enda Naaber. Kui esmakordselt tähistasin oma juubelit, siis oli korraga päevakorras peotoidu valmistamine, kus ma ka kättpidi abiks olin. Tagantjärgi mõtlengi, et see oli suur ettevõtmine, sest olime vaene perekond. Elasin koos ema, venna ja õega. Ning tihti oli meil laual vähe toitu või see ei olnud nii maitsev nagu köögis teises lauas sööjatel. Sinna kuulus mu tädipere. »
|
Mälestuskilde kaugetest aegadest
03.12.2018. Ella Vooglaid. 1966. aasta suvi oli imeline. Olles korda ajanud kõik vajalikud dokumendid ja kätte saanud viisa, sõitsin Leningradist uhke laevaga Rootsi. »
|
Ükskõiksuse aritmeetiline jada (4)
15.10.2018. Enda Naaber. (Dialoog sõbraga)
Istusin Eveliniga Kessu kohvikus Jüri Tuuliku lauas ja sõime väga maitsvat vaarikamopsi. Kui järg kohvi kätte jõudis, ütlesin:
„Saarlasi (ja üldse eestlasi) kiidetakse, et nad on erilised inimesed. Nõus. Aga millegipärast räägitakse vähe sellest, et nii palju on inimestes ükskõiksust.“ »
|
Veel kord teenindusest (5)
15.10.2018. MM. Lisaks 5. oktoobril Meie Maas ilmunud artiklile „Mis on muutunud iseseisvas Eestis“.
Mõned aastad tagasi läksin ühe haige vanaproua palvel kesklinnast kaugemal asuvasse toidupoodi, kus vahel pidi olema müügil odavamat võid ja juustu. »
|
Mis on mul aidanud kaua elada?
15.10.2018. Henno Sepp. Tihti küsitakse vanuritelt, et mis on neid aidanud elada kõrge vanuseni. Olen ka ise mõelnud, mida ma 96-aastase vanurina sellele küsimusele vastaksin. »
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |