[x]Sulge
või

Logi sisse
Kontrollkood:
meiemaa.ee
Reede, 21. juuni 2019  |  Logi sisse
Otsing
Sisesta otsingusõna
Sisukord

Reklaam
Arhiiv
eelmine kuu
juuni 2019
järgmine kuu
E T K N R L P
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930




NÄDALALÕPP

Roograhu sadam kutsub tippkööki nautima
Autor: Sigrid Leigri
Reede, 26. aprill 2019.

Loe kommentaare | Kommenteeri

Sel laupäeval avatud Roograhu sadamas pakub kalasuppi tipprestorani Mekk peakokk Rene Uusmees.

Avatud kalasadamate päeva korraldab Roograhu sadama paadiühistu eesotsas Jari Lindroosiga. Jari rääkis, et nad avasid Roograhu sadama külastajatele ka eelmisel aastal ja nagu kogemus näitas, on Hiiumaal palju kalahuvilisi.

Nii vürtsitabki seekordset avatud sadamate päeva restorani Mekk peakokk Rene Uusmees, kes valmistab kalasuppi ning jagab nõuandeid ja nippe kala valmistamiseks.

Jari viitas, et Rene Uusmees esineb ka dokumentaalfilmis “Köögis: Klaus, Gloria, Farm, Põhjaka, Mekk”, mida näidati kolmapäeval Kärdla kinosaalis. Rene Uusmees on ka Eesti kulinaariainstituudi liige, 1997. aastal võitis ta esikoha Mare Balticum Trophy nimelisel rahvusvahelisel Läänemere laevakokkade ja kelnerite võistlusel. Lisaks oli ta Eesti kandidaat 2010. aasta kokkade olümpiaks peetava Bocuse d'Or.

Hea koostöö hiidlasega

Rene rääkis, et kutse osaleda avatud kalasadamate päeval Roograhus edastas talle koostööpartner Siim Rätsep.

“Restoran Mekk on kümme aastat vana. Meie põhimõte on, et saame areneda koos Eesti toiduvalmistuskunsti, Eesti ühiskonna ja Eesti riigiga ning meie partnerite ja tarnijatega. Viimase poole aasta jooksul on mul olnud koostöö ühe Hiiumaa ettevõttega – Hõbekala ja Siim Rätsepaga. Me ostame temalt räime ja kasutame tema marineeritud räime oma menüüdes. Tema kutse oli mulle väga ahvatlev,” rääkis Ida-Virumaalt pärit Rene Uusmees, kelle jaoks Hiiumaa on pigem müstiline paik või lausa eraldatud paradiis.

Laupäeval valmistab ta Roograhus restorani Mekk menüüs olevat kalasuppi, milles põimunud tipprestorani tehnoloogia, oskused ja teadmised Eesti köögi traditsioonidega.

“Mina serveerin seda suppi ka restoranis selliselt nagu ma lapsepõlves olen harjunud, kasvanud ja arenenud ja aru saanud,” rääkis Rene.

Tema sõnul peegeldab supp tema enda ajalugu ja kultuuri: “See arusaam, milline on üldse Eesti köök ja kalale lähenemine minu jaoks on pärit lapsepõlvest ehk Ida-Virumaalt. Loodan, et see supp saab hiidlastelt sooja vastuvõtu.”

Mitmekesine päev

Avatud kalasadamate päev Roograhus algab laupäeval kell 8 Margit Pruuli nõgesepannkookidega. Kella 9–14 toovad merest värsket kala rannakalur Tarmo Rajang ja meeskond. Kalur Ivo Põldveer ja tema meeskond pakuvad samuti värsket kala, aga ka erinevaid suitsukalu, külmsuitsusäinast ja marineeritud räime. Rannakalur Siim Rätsep ja meeskond pakuvad marineeritud kalatooteid ja suupisteid. Samuti valmistatakse kohapeal pahlakilu.

Kella 11–13 näidatakse lastele kino ja kella 11–14 tagab hea meeleolu akordionivirtuoos Indrek Liit. Muidugi on avatud ka sadamaresto Hiiu Gruuv, kus samuti pakutakse kalatoite ja kõrvale sobivaid jooke. Sadama uksed avab Roograhu Paadiühistu ja päeva juhib Raivo Kreis.


Täna loetuimad
28 projekti said Kristjan Rahu fondist toetust
Kuressaare turul pannakse grillid huugama
Haagis koos heinapallidega läks põlema
Lihaveised häirivad Sutu lahe ääres suplejaid (1)
Saaremaa vallal on vara rohkem kui vaja
Praamide ekstra lisareisid laulu- ja tantsupeolistele
Hooldust vajavate inimeste toetamise lepe sai allkirjad
Kirikutornile raha kunstlume tootmise arvelt
Saaremaa Võrkpalliklubi palkas Šveitsi sidemängija
Triigi Filharmoonias tuleb üritusterohke hooaeg
Õnnesärgis sündinud Henno Sepp – andekas, laia huvideringiga ja ülimalt tegus mees
JUHTKIRI - Kogukonna eelis
Saaremaa uus lihatööstus on 25-aastane
Musta leedri, ebajasmiinide ja jaanilillede õitsemise aeg
Nädala majandusnoppeid
Nädala loetavuse top 5
Medaliga lõpetab tänavu kuus gümnasisti (6)
Staažikas noorsootöötaja lahkus Noortejaamast (11)
Varas istutas potililled oma aeda (22)
Tõendiks soovitud karjaraamat on põletatud
Visit Saaremaa valis uued volinikud
Kommentaarid
Ohvri tuttav: teipijad olid hoopis mulle võlgu (91)
Lihaveised häirivad Sutu lahe ääres suplejaid (1)
Kuressaare lennuväljal saab näha Eesti parimaid rallikrossisõitjaid (6)
Komisjon: öösel võiks olla kange alkoholi müügi keeld (29)
Vald plaanib Kalevi tänavale lemmikloomade turvakodu (13)
Staažikas noorsootöötaja lahkus Noortejaamast (11)
Varas istutas potililled oma aeda (22)
Saaremaal on tänavu kümme teemantpaari (2)
Politsei kutsub üles jaaniajal vähem alkoholi tarbima (5)
Meeldiv kohtumine hooliva siin töötava välismaalasega (2)
Kasulikud viited
praamid.ee
Hiiu Leht
Saare Maavalitsus
Kuressaare linn
www.saaremaa.ee
e-riik
Ilm Kuressaares
Kuressaare Sõnumid
Ruhnlase blogi
Eesti Ajalehtede Liit
Saada vihje või teade
Tekst:
See on vajalik selleks, et veebirobotid ei saaks selle vormi kaudu meile automaatselt rämpsposti saata.
Sisesta sümbolid, mida pildil näed:
Sinu e-post (ei ole kohustuslik):
Meie Maa usaldab oma lugejaid ja ootab kõigilt vihjeid või teateid huvipakkuvate või murettekitavate sündmuste või teemade kohta. Saada vihje või teade siit ja võib-olla just Sinu info põhjal ilmub peatselt lugu Meie Maas. Vihje või teate saatja võib jääda anonüümseks.
Copyright © Saaremaa Raadio OÜ, 2019. Kõik õigused kaitstud