Autor:
Ene KallasReede, 09. märts 2018.
Loe kommentaare |
Kommenteeri

Laupäeval, 10. märtsil algusega kell 19 saab Muhus Koosta restos nautida kolmekäigulist õhtusööki koos InBoiliga (pildil).„Oleme madalhooajal korraldanud igas kuus kontsert-õhtusööke,“ ütles Toomas Rohtlaan Koosta restost. „Need hõlmavad endas A-suurusjärgu esinejaid Eestist. Pigem ühte või kahte, mitte suuremat seltskonda. Ruum lihtsalt ei võimalda suuri kollektiive. Muusika koos kolmekäigulise õhtusöögiga – eeltoit, põhitoit ja dessert. Piletihind on olnud 35 eurot, see sisaldab õhtusööki pluss kontserti. Õhtu on üles ehitatud niimoodi, et kõigepealt saavad külastajad eeltoidu, siis tuleb muusikaline vahepala, siis põhitoit, millele järgneb taas muusika ja siis dessert.“
Toomas Rohtlaane sõnul on õhtud kujunenud küllaltki vahetuks, kuna ruum ei ole väga suur. Mahutab 60–70 inimest. Esineja on niisiis vaatajatega üsna lähestikku ja seega tekib hea keskustelu.
„Tekib lähedane kontakt vaatajatega. Kui üle-eelmine kord esines Andre Maaker, siis juba esimesest laulust läks kaasalaulmiseks,“ meenutas Rohtlaan.
Toomas Rohtlaan on 15 aastat korraldanud Küüni kontserte, see annab talle päris hea muusikute „pagasi“. Pigem kummitab teda aja-, mitte ideedepuudus. Samas, rohkem kui kord kuus ei näe ta sellistel üritustel mõtet. „Inimesed ei jõua lihtsalt käia,“ oli ta realistlik.
Suvel on teine asi. Resto kõrval on plaanis hakata tegema korraldaja sõnutsi vähe suuremaid muusikaüritusi. Kas siis kord kuus või ehk tihedaminigi. Õuelava puhul võib ju rääkida suurematest kollektiividest. „Eelkokkulepped on juba olemas,“ märkis Rohtlaan. Aga rääkides eelseisvast üritusest, siis InBoili nimi ei tohiks olla tundmatu – tegu on kultusbändi Jäääär omaaegse liikmega. Praegu teeb ta sooloesinemisi, aga tegutseb ta ansamblis InBoiler. Bändi Koostasse aga hästi ei mahuta.
Järgmise kuu esineja on samuti teada – 21. aprillil astuvad restos üles Lindpriid. Rohtlaan lootis, et ehk läheb siis isegi tantsuks, sest Lindpriid teevad sedasorti muusikat.
Seni on publik Koosta resto muusikalisi õhtusööke hästi vastu võtnud. „Tagasiside on olnud positiivne,“ sõnas ta. „Katsetame uusi toitusid. Õhtusöök annab võimaluse teha erinevaid asju, ka neid, mida menüüs iga päev ei ole. Edaspidi on plaanis õhtusöögi ajaks kutsuda siia ka tuntud kokkasid üle Eesti. Nemad räägiksid oma tegemistest, tutvustaksid oma söögikohti. Põgusalt olen ses osas rääkinud juba Ants Uustaluga.“
Koosta resto puhul võiks muidugi ära märkida ka mälumänguõhtud, mis on kujunenud populaarseks. „Viimane kord oli 15 meeskonda,“ sõnas Rohtlaan. Osales näiteks ka SÜG-i õpetajate meeskond.
Ene Kallas