Autor:
MMKolmapäev, 18. november 2020.
Loe kommentaare |
KommenteeriKuigi Talllinnas toimuma pidanud joogifestival oma klassikalisel moel ära jäi, kogunes möödunud pühapäeval Kultuurikatlasse piiratud hulk spetsialiste ja eksperte, kes valisid selle aasta parimad Eestis toodetud joogid. Ehkki ühtki kulda seekord üle Väikse väina ei toodud, pudenes siia peotäis hõbedat – meil on tublisid väiketootjaid!
Selsamal päeval reastati Kultuurikatlas ka Eesti parimad restoranid, mis kanti järgmise aasta restoranide teejuhi nimistusse. Korraldajad tõdesid, et restoranidel on rasked ajad ja söögikohtade arv jääb üha väiksemaks. Eks pealinnas ole konkurss tihedam kui Kuressaares, siin aga tegijad kanged. Paljud said koroona-hooajale lisaks tunda sellele eelnenud ajal peatänava „remondimõnusid”, ent jätkavad vintsutustest hoolimata tööd ning püsivad ka tänavu Eesti parimate hulgas.
Tähelepanuväärne on seegi, et Eesti gurmeemaitsete tipp on moel või teisel Saare maakonnaga seotud. Kolmest Pädaste restorani edestavast restoranist kahe loojad, Ranno Paukson ja Peeter Pihel on saarlased, tippude tipu peakokk Matthias Diether aga ei salgagi, et sai inspiratsiooni Eesti ainulaadsest köögist just Muhu saarel restoranis Alexander töötades.
18. november 2020