Autor:
Ivika Laanet-NuutLaupäev, 02. november 2019.
Loe kommentaare |
KommenteeriSeni ettevõtjana koduköögis tegutsenud Grete Püvi avab peagi Kuressaares endises kohviku Avella ruumis sushi söömise ja kaasaostmise koha, mis kannab nime G-Sushi. „Kuna ma ise olen suur sushifänn ja Saaremaal midagi sellist pole olnud, siis nägin selles äriideed,” ütles ettevõtte OÜ G-Sushi juhatuse liige Grete Püvi Meie Maale. Märtsikuus koduköögis sushide tegemisega alustanud naine leidis, et nüüd on paras aeg edasi liikuda ja oma koht avada. Ega noor naine alguses mõelnudki, et ta kunagi sushikoha avab.
„Kui ma ametikoolis kokaõpingud lõpetasin, siis oli mul küll unistus, et tahaks oma söögikohta, aga et see saab olema sushi, seda poleks ma küll arvanud,” rääkis Püvi. Ta läbis ettevõtluskoolituse ja mõtles töötukassast ka toetust proovida, kuid siiski loobus. Hakkaja naine lõi oma firma ja nüüd juba mõnda aega tegutsedes pakub ta erinevaid sushisid, nii näiteks on pakkumisel vegansushid, samuti kala ja kanaga.
Püvi on käinud koolitusel sushirestoranis Tallinnas, samuti on ta õppinud palju internetis videoid vaadates. Menüüs on tal kokku 12 erinevat sushirulli erinevas hinnaklassis. Püvi sõnutsi andis talle motivatsiooni oma koha avamiseks ka klientidelt saadav positiivne tagasiside. Eilse seisuga oli G-Sushi lehte sotsiaalmeedias jagatud 603 korral ja 1200 kommentaariga. Küsimuse peale, mis võib sellise menu saladus olla, arvas naine, et ilmselt on siis Saaremaale sellist kohta vaja. Nime sai toidukoht Grete esitähest.
Esialgu plaanib Grete Püvi töötada kokana üksi, lisaks palgata juurde teenindaja. „Eks esialgu ma pakun ikka sushit, kuid hiljem võib-olla ka veidi Jaapani kööki,” mõtiskles ta.
Bussijaama lähedal Tallinna tn 26 asuvas endise Avella kohviku ruumis on kaheksa istekohta. „Ruum on küll väike, aga arvan, et esialgu piisab,” arvas Püvi. Sushikoht avab uksed 9. novembril kl 14 ning on esialgu avatud kõigil päevadel peale pühapäeva.