Autor:
MMReede, 10. mai 2019.
Loe kommentaare |
KommenteeriSel aastal võtab Eesti suurimal käsitööveini- ja siidrikonkursil omavahel mõõtu 108 võistlusjooki. Neist kümme jooki laekus Saare- ja Muhumaa hobitegijatelt.Konkursi eestvedaja ja Eesti Väikepruulijate Liidu juhatuse liige Tiina Kuuler tunnustas, et veinide kõrval proovitakse kodus üha enam ka siidreid ja vahuveine teha – neid laekus konkursile kokku koguni 18. Samuti üllatas korraldajat, et viimastel aastatel eriti populaarseks saanud rabarberit asendasid tänavu mitmed teised koostisosad.
Sarnaselt varasemale oli ka sel aastal kõige populaarsemaks koostisosaks õun – kokku saadeti konkursile 24 erinevat õunaveini. Kui varem on Kuuleri sõnul saadetud konkursile ka lillede ja köögiviljadega valmistatud jooke, siis tänavu eelistati lisaks õuntele hoopis marju. Nii laekus konkursile 18 erinevat metsamarjade ja vaarikate-maasikatega jooki ning 17 jooki eri värvi sõstardega. 12 erinevas joogis kasutati aga luuvilju.
Mai ja juuni jooksul toimuvad käsitööveini- ja siidrikonkursi eelvoorud, mille tulemusel selguvad parimad hobipruulijad. Konkursi võitjad kuulutatakse välja ja auhinnatakse Eesti väikepruulijate festivalil, 29. juunil Tallinnas Balti jaama turu Õhtuväljakul.