Autor:
Sirli ToomingTeisipäev, 16. aprill 2019.
Loe kommentaare |
KommenteeriKuni reedeni on kõigil Facebooki kasutajatel võimalik hääletada oma lemmiku poolt ning infot jagades võita Fiskarsi nugade komplekt.„Eesti parima toiduaine“ rahvahääletuskonkursile on toiduliit valinud 53 toodet, millest Saare maakonda esindab kuus: Öselstuffi rabarberiga kasemahlajook Ruuben, Öun Drinksi mahe tikrilimonaad, Saaremaa piimatööstuse 2-liitrine ökopiim, Saaregurmee Baby Cool pirniprüleekuubikud, Metakori Murueide šokolaad toortatra ja nõgesega ning Lahhentagge toonik Kuusk ja Kardemon. Lisaks osaleb hääletuskonkursil saarlastele Maripuudele kuuluva mandri lihakombinaadi Frank Kutteri naturaalsooles viiner.
Uute tööstuslikult toodetud toodete konkurssi „Eesti parim toiduaine”korraldab Eesti Toiduainetööstuse Liit juba 25. korda. Konkursist võivad osa võtta kõik toiduainetööstused, nii suured kui väikesed. Väiketootjad said esitada oma tooteid piirkondliku parima toiduaine märgi konkursile, suurtootjad üldkonkursile ja hõbemärgi konkursile.
„Tänaseks on komisjon oma hinnangud andnud ja valikud teinud ning kuldmärgi ja ka piirkondlike märkide omanikud kuulutatakse välja 24. aprillil Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil,” ütles toiduliidu juht Sirje Potisepp. „Kahjuks seda, kas nominentide hulgas mõni Saaremaa tootja on, ma veel öelda ei tohi.”
11 hõbemärgi saanud toote hulgast valis komisjon kuldmärgi laureaadid neljas kategoorias: Eesti parim toiduaine, Eesti parim lisandväärtusega toit, Eesti parim mittealkohoolne jook ja Eesti parim alkohoolne jook.
Tänavuse juubeliaasta puhul korraldas Eesti Toiduainetööstuse Liit ka lisakonkursi, mille käigus selgitati 25 aasta jooksul kuldmärgi võitnud toodete seast välja parim. Võidutiitel kannab nimetust Eesti parim toiduaine 25 grand prix, mis samuti aastakonverentsil välja kuulutatakse.
„Sellele konkursile said nii väike- kui suurtootjad esitada vaid ühe toote, mille edulugu ettevõte eriliselt väljapaistvaks saavutuseks peab,” sõnas Potisepp.