Autor:
Angela RandmetsLaupäev, 06. aprill 2019.
Loe kommentaare |
KommenteeriJärgmisel nädalal pakub Kuressaare ametikoolis lisaks kuressaarlastele juba teada-tuntud restoranile Kass noobleid roogi ka restoran Hiir. Tegemist on nn pop-up restoraniga, mis pakub eksklusiivset à la carte lõunat vaid neljal päeval, teisipäevast, 9. aprillist reede, 12. aprillini. Restoraniruumiks kohandatakse ametikooli õppehoone esimesel korrusel olev õppeköök. Köögimeistriteks on Hiires kooli kolmanda kursuse kokad, keda juhendavad kokaõpetaja Halliki Väli ja teenindusõpetaja Siiri Velve.
Kolmekäigulist lõunasööki serveeritakse iga päev, mil pop-up restoran on avatud, vaid kümnele inimesele Menüü on seejuures iga kord erinev. Kui teisipäeval on eelroaks kõrvitsapüreesupp sulatatud juustu ja Parmesani krõpsuga, pearoaks madalal temperatuuril küpsetatud lõhefilee Hollandi kastme, brokolipüree ja võis praetud fenkoliga ning desserdiks laavakook vaniljekastmega, siis näiteks reedel saab nautida herne-jääsalati püreesuppi, küpsetatud lõhe chorizo singi, bataadipüree, tüümianitomati ja sidrunikastmega ning rosmariini brüleekreemi vaarikakastme ja värskete marjadega.
Kõik kohad lõunasöökidele, kus kolme käigu hind on vaid seitse eurot, on juba välja müüdud. Viimane vaba koht reserveeriti eile pärastlõunal.
Angela Randmets