Autor:
MMNeljapäev, 15. märts 2018.
Loe kommentaare |
KommenteeriTäna ja homme korraldatakse Kuressaare ametikoolis tänavune teise ja kolmanda kursuse kokaõpilaste võistlus „Kokakunst Kuressaares“, mille teema keskendub Eesti toitudele ja traditsioonilistele toiduainetele.„Vürtsikilu ja kama on õpilastele juba teada, aga mitmed toidud ja koostisosad on ka üllatuseks,“ ütles võistluse peakorraldaja Ülle Tamsalu.
„Tänavu osaleb meil juba kaks Leedu kooli. Kui lätlastele on vürtsikilu tuttav, siis leedukatele mitte. Pidin neile pilte saatma, et nad saaksid aru, mis see on ja oskaksid oma võistlejaid ette valmistada,“ märkis Tamsalu. Ta lisas, et saarlastele seevastu on välisvõistlustel käies tavaline, et tuleb kasutada neile seni tundmatuid toiduaineid või ka töövahendeid.
Võistlusel osalevad õpilased loositakse kaheliikmelistesse võistkondadesse, kes peavad valmistama pearoa, magustoidu ja üllatustoidu. „Välisvõistlejaid on meil juba nii palju, et pea kõik kolmandate kursuste võistkonnad tulevad rahvusvahelised. Esimest korda on välisvõistlejad ka teise kursuse võistlusel,“ ütles Tamsalu. „Õpilastele on sellises tiimis töötamine väga hea kogemus.“
Kokku osalevad võistlusel 12 kooli õpilased Eestist, Lätist ja Leedust. „Aastatega on üritus väga populaarseks saanud. Kõik tahavad Saaremaale tulla,“ tõdes Tamsalu. „Kahjuks pidime tänavu hiljemaks jäänud registreerujatele ka ära ütlema, sest me ei mahuta võistlust muidu kahe päeva sisse ära.“
Kohtunikeks on peakokad Tallinnast ja Kuressaarest. Peakohtunik on Eesti Peakokkade Ühenduse president Rudolf Visnapuu (Estonia Resort Hotel & Spa restoran NOOT).